Over ons

Over ons

Vanck bvba is een ‘vader-zoon’ bedrijf dat ontstaan is uit de eerste vestiging op 9 januari 1981, genaamd Hoevesmederij en smederij Vandromme Willy, tot op heden nog altijd de zaakvoerder.
Na wat zoeken en aftasten werd in 1983 een akkoord bereikt met de firma Hilaire Vanderhaeghe uit Wilrijk, en dit voor de merken Fendt, Amazone en Claas hooibouw. Eerder was er al een verkoopsovereenkomst met de firma Packo-agri uit Zedelgem voor de verdeling van Kuhn grondbewerking en hooibouwmachines, welke tot op heden ook een prominent deel van onze omzet uitmaakt.
Verder verdelen wij nog een aantal machines van diverse merken, meestal daar waar het gamma van onze hoofdleveranciers ontoereikend is.
Twee jaar terug verkregen wij ook de verdeling in onze regio van de trekkers van Claas, in België ingevoerd door AG-tec.
Sedertdien begeven wij ons ook op de markt van de voorzetstukken voor oogstmachines en rubbertrac-systemen. Hiervoor verkregen wij het importeurschap voor gans België voor de merken GRECAV en BRUKO, zijnde universele maiskolvenplukkers en rupsrijwerken voor allerhande machines.
Om deze markt volop te kunnen bewerken zullen wij in de toekomst dan ook samenwerken met fabrikanten en verdelers van deze machines!